lördag 17 augusti 2013

Ketchupeffekt (om turen är med mig) och dags för bad

Först händer det ingenting. Sedan händer det inte heller någonting.

Också plötsligt står man där med båda sina honor parade, av hanen som inte ville....!
Ja, så ser det ut, kanske har jag snart två kullar med ett par veckors mellanrum.
Det känns pirrigt; kommer allt i så fall att gå bra, och kommer jag att lyckas hitta bra hem åt så många kattungar?
Jag tänker att jag kanske skulle ha nöjt mig med att para en av honorna.
Å andra sidan vet jag ju inte hur länge jag kan ha Boris är okastrerad, och så har jag ju längtat hur länge som helst efter att få dessa kullar.
Så det blir nog bra det här, nu återstår bara att se om det tagit på damerna!
(Måste erkänna att jag redan tjuvkikat lite, lite på Askan, det är 13 dagar sedan nu, och om jag inte såg helt fel så glimtade det till av rosa där i pälsen. ;))

I går bestämde jag mig för att jag inte skulle skjuta upp det hela längre, nu skulle den sjungande och stinkande goa Boris i badet. Utställningsdags om två veckor, så det var bara att sätta igång.
Jag hade planerat att jag skulle sätta honom i transportburen en stund direkt efter badet så att jag skulle hinna städa i kattrummet där han håller till, och som såg bedrövligt ut.

När jag badar mina katter sätter jag först en anti-halkmatta i badkaret och sedan sitter jag där själv  tillsammans med katten som jag har sele på. Så håller jag bara ett finger eller två under selen för att undvika rymningsförsök.
Och som Boris försökte! Han kastade sig både framåt och bakåt, fick vatten i näsan, spottade och fräste. När han märkte att det hela inte hjälpte tog han till sitt bästa vapen, och en frän, icke väldoftande odör av hankattkiss spred sig i badrummet, precis när jag schamponerat och sköljt klart...
Jag tog ett sista varv med schampot men tänkte i mitt stilla sinne att det här nog var helt i onödan, innan det är dags för utställning kommer han att lukta lika illa igen.:(
Så handukstorkning och in i buren, sen skölja ur badkaret noga, skura det fick jag göra senare.
In i kattrummet med dammsugare, hink och trasa.

20 minuter senare är jag klar och går för att hämta Boris.
En stank av nämnda katt mötte mig i kök och hall, på tröskeln till badrummet låg kattburen omkullvält, och ena spärren till gallertaket hade öppnats.
Buren innehöll ingen katt.
Jag tittade mig omkring och såg ingen av de andra katterna heller, men ett ljud från kattburen ute fick mig att kika ut genom fönstret. Där ute sitter de andra fyra katterna och kikar lite skrämt på mig, precis som de tänkte "Det är inte någon av oss som har gjort det!"
Till slut hittar jag den katt jag söker under sängen, ivrigt tvättande sig själv.
In med Boris på kattrummet, sedan var det bara att bita i det sura äpplet och försöka sanera resten av huset som han tydligen haft fri tillgång till medan jag dammsög och städade i andra änden av huset.

Att hitta små stänk av kattkiss i dagsljus, även om du har en UV-lampa, är inte lätt. Jag sprayade och skurade men tyckte inte att stanken försvann för det. Och det gjorde den tydligen inte heller, för när äkta maken (med blodhundsnäsa) klev in genom dörren blev första kommentaren: "Och här stinker det kattpiss"
Så jag skurade ett varv till.
Och vädrade korsdrag.
Sen fick det vara bra.

Klart  är i alla fall att Boris är värd allt extra besvär om det visar sig att mina kattjejer är dräktiga! han är världens mysigaste kattkille <3


IC S*Millington's Golden Jubilee', "Freja", BRI n 24


CH S*Razzlecat's Ashes To Ashes, "Askan",BRI n 24


GIC Tazzamores Timotej, "Boris", BRI b 24


3 kommentarer:

 1. Hoppas att det nu blir några kattungar efter allt besvär. Vi får hoppas att det inte blir så många ungar att det blir besvärligt för dig och att förlossningarna går bra.

  SvaraRadera
 2. Här hålls det tummar å tassar på att det blir razzelbäbisar:-)

  SvaraRadera
 3. Hoja.. hahahahahahaha
  Jag kände nästan den fräna kattpisstanken när jag läste det här *skrattar ihåligt*

  Och jag som aldrig haft en okastrerad hankatt har bestämt mig för att Mr Raja ska slippa bli kastrerad de första åren - om det bara går. Nåja, den dagen den sorgen, det går ju att ändra sig. Det vore värre åt andra hållet - att inte kunna välja.

  SvaraRadera

Lämna gärna dina tassavtryck!