onsdag 9 oktober 2013

Nu är kattungarna här...

Nu har kattungarna kommit!
I går när jag kom hem kring 15-tiden så gjorde jag som jag alltid gjort de senaste dagarna, kollade var Askan var och hur hon verkade må.
Jag hittade henne i bolådan där hon låg helt avslappnad, och när jag öppnade locket hoppade hon ut och upp på bänken där deras mat finns och började äta. Hon verkade helt oberörd och jag såg heller ingenting som tydde på att det var något på gång när jag kikade under svansen. Sedan sprang hon raskt in i köket och retades med sin mamma, som för övrigt är i höglöpen....

Så då var det då matlagning, middag o disk som stod på eftermiddagens schema, vid kvart i fem när jag plockade bort det sista hörde jag några märkliga ljud. Jag trodde att det kom från sonens dataspel som kan pipa och plinga på alla de sätt, men något fick mig att gå och titta efter i förrådsdelen där bolådan står.
Jag ser Askan sitta i lådan, ivrigt tvättandes bakdelen så jag tänker att nu är det nog kanske något på gång! Men ett högt pip längre in i rummet får mig att snabbt vända mig om, och där på golvet ligger en liten sprattlande varelse, med moderkaka och allt!
Oops! Det hade alltså gått fort, riktigt fort :S
Snabbt rev jag åt mig en handduk och började massera den lille. Han var fortfarande varm som tur var, och röstresurser hade han! Jag avnavlade och lade ner honom hos Askan, som skeptiskt nosade på honom men sedan började tvätta lite tveksamt.

En knapp timme senare födde hon utan att knappt röra en min kattunge nummer två, bet av navelsträngen, tvättade rent ungen och smaskade i sig moderkakan utan att blinka. Som om hon aldrig gjort annat i hela sitt liv, vilken katt!
Bra vikter på bägge kattungarna som båda var hanar, 100 respektive 115 gram, den förste var brunspotted och den andra chokladspotted, precis som föräldrarna. :)

Tyvärr så var Freja inte dräktig, hon började löpa i fredags och det hörs minsann nu när det inte finns någon fertil hane hemma för tillfället. Boris är på friarstråt i Norge hos en uppfödarkollega till mig, Monica Waage som har Mondame's brittuppfödning. Men jag hoppas att han gör sitt jobb när han kommer hem därifrån, så att Freja också får småttingar!

Några mindre bra bilder får ni hålla till godo med, fler kommer när ungarna blir större.


 


1 kommentar:

  1. Stort Grattis till kattungarna:-)
    Väntar med spänning på att dom ska bli lite större så vi kan komma å hälsa på=)

    SvaraRadera

Lämna gärna dina tassavtryck!